مراحل تبدیل سند منگوله دار به سند تک برگ

از گذشته های دور استفاده از سند جهت اثبات مالکیت رواج داشته است. سندهای منگوله دار رایج ترین نوع اسناد محسوب میشدند. در سال ۹۰ با ظهور سندهای تک برگ و به دلیل مزیت های بیشمار این سند های بر سند های منگوله دار جایگزین آنها شدند. افراد زیادی در پی تبدیل سند منگوله دار خود به سند تک برگ هستند.

به همین دلیل افراد زیادی تصمیم گرفتند سندهای منگوله دار خود را به سندهای تک برگ تبدیل کنند. در ادامه ما مراحل تبدیل سند منگوله دار به سند تک برگ را به طور کامل بررسی میکنیم. در کنار بررسی مراحل تبدیل تمام مدارم مورد نیار جهت تبدیل سند منگوله دار به سند تک برگ را نیز میگوییم.

اگر قصد دارید با تعاریف سند منگوله دار و سند تک برگ آشنا شوید، میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید.

سند منگوله دار و تک برگ چیست؟

مراحل تبدیل سند منگوله دار به سند تک برگ

به شما گفتیم سندهای تک برگ مزیت زیادی نسبت به سندهای منگوله دار دارند. مزیت هایی مانند: سند مجزا برای شرکا، امنیت بالا در برابر جعل، تحویل آسان به مالک و…

برای آشنایی کامل با مزیت های این سند نسبت به سند منگوله دار به زیر مراجعه کنید.

5 مزیت سند تک برگ نسبت به سند منگوله دار قدیمی

با توجه به موارد ذکر شده افراد زیادی قصد دارند سند منگوله دار خود را به سند تک برگ تبدیل کنند. اگر شما هم جزو این گروه هستید به مراحل زیر توجه کنید.

۱.مراجعه به دفاتر ثبت اسناد رسمی یا اداره ثبت

دو گروه از افراد برای تبدیل سند منگوله دار به تک برگی اقدام می کنند. کسانی که صاحب یک ملک قدیمی هستند که دارای سند منگوله دار دفترچه ای می باشد و یا افرادی که به تازگی ملکی را خریداری کرده اند که باید نسبت به درج نام و تاریخ جدید آن اقدام کنند درصورتی که جزء دسته اول باشید، باید به منظور پیگیری کارتان مستقیم به اداره ثبت اسناد رسمی بروید و نیازی به مراجعه به دفاتر اسناد رسمی نخواهید داشت.

تبدیل سند منگوله دار به سند تک برگ شامل مراحلی است که دقت در انجام این مراحل از اهمیت بالایی برخوردار است.

درنتیجه مراحل کارتان کوتاه تر است پس از مراجعه به اداره ثبت املاک باید فرم درخواست سند تک برگی را پر کرده و طبق دستورالعمل آن را ارسال کنید. درخواست ارسال شده توسط کارشناسان بررسی می شود. در این مرحله استعلام هایی از شهرداری و دیگر مراکز مربوط صورت می گیرد.

ولی اگر شما از افراد گروه دوم هستید، باید قبل از هر کاری به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید. همان طور که می دانید، پس از توافق اولیه در هر معامله باید به دفاتر ثبت اسناد مراجعه شود. در این شرایط هر دو طرف معامله باید در دفتر ثبت حاضر شوند و مدارک هویتی خودشان را برای تطبیق اسناد و مدارک به همراه آورند.

۲.استعلام سند قبلی

دفتر ثبت اسناد رسمی قبل از اینکه برای انتقال سند اقدام کند، فهرستی از استعلام ها را از فروشنده یا همان صاحب فعلی سند دریافت می کند. نخستین استعلام مربوط به سند است. این استعلام توسط خود اداره ثبت و به صورت مکانیزه انجام می شود.

تا رسیدن جواب این استعلام ۲ روز زمان مورد نیاز است. با کمک این استعلام می توان مطمئن شد که ملک موردنظر پیش از این به شخص دیگری فروخته نشده باشد و یا در گرو بانک قرار نداشته باشد. سند هایی که در گرو بانک باشند، تا وقتی که آزاد نشوند، قابل انتقال نیستند. درصورتی که پس از استعلام مشخص شود که ملک مورد نظر دارای چنین مشکلاتی است، مادامی که این مسائل مرتفع نشود، انتقال به تعویق خواهد افتاد.

۳.تسویه حساب شهرداری و پرداخت مالیات نقل و انتقال املاک به اداره دارایی

در مرحله بعد باید کلیه بدهی های ملک مورد نظر به شهرداری تسویه و گواهی پایان کار دریافت شود. این گواهی نشان دهنده این است که همه بدهی ها و مالیات مربوط به ملک تسویه شده و سند آن هیچ گونه مشکلی ندارد. درصورتی که ملک تجاری یا اداری باشد، باید نامه ای از سازمان نوسازی بگیریم که وضعیت کاربری ملک را به طور دقیق تعیین کند.

همان طور که می دانید فروشنده همیشه برای انتقال و واگذاری املاک خود و صدور سند تک‎برگ باید مالیات ناشی از این واگذاری را باتوجه به ارزش معاملاتی ملک خود به اداره دارایی محل وقوع ملک پرداخت و گواهی آن را به دفترخانه ارائه کند.

۴.انتقال سند

در این مرحله خریدار و فروشنده در دفتر ثبت حاضر می شوند، نقل و انتقال انجام می گیرد و دفتر ثبت اسناد خلاصه ای از نقل و انتقال را به اداره ثبت ناحیه مورد نظر از طریق سیستم مکانیزه ارسال می کند.

۵.مراجعه به اداره ثبت محل وقوع ملک

این مرحله اهمیت زیادی دارد. شما باید به اداره ثبت املاک مربوطه مراجعه کنید و فرم درخواست صدور سند تک برگ مالکیت خود با دقت زیادی تکمیل کنید. علت دقت زیاد برای این تکمیل این فرم این است که تمام اطلاعاتی که در این فرم وارد میکنید، مبنا درج اطلاعات بر روی سند تک برگ شما می باشد.

لازم به ذکر است که برای دریافت سند جدید حتماً باید سند قبلی ملک را به سازمان ثبت اسناد ارائه دهید. دریافت سند جدید بدون سند قبلی امکان پذیر نیست؛ بنابراین اگر سند خود را گم کرده اید و یا به هر دلیلی در دسترس تان نیست، ابتدا باید برای دریافت سند المثنی اقدام کنید و سپس به سراغ تبدیل سند بروید.

۶.مراجعه به باجه پست مستقر در اداره ثبت

برای صدور سند تک برگی و دریافت آن باید به باجه پست مستقر در اداره ثبت بروید و با پرداخت هزینه‎های لازم فرم مشخصات و همچنین پاکت تحویل سند مالکیت را تکمیل کنید.

۷.دریافت سند تک برگ

برای تبدیل سند های دفترچه ای به سند تک برگی حدود ۵۰ روز زمان مورد نیاز است. برای دریافت سند تک برگی که قرار است به شخص دیگری تعلق بگیرد، حدودا ۲۰روز زمان نیاز است. سند شما از طریق مأمور پست به در خانه و به نشانی ای که در اداره ثبت به متصدی پست داده اید، ارسال می شود.

مدارک مورد نیاز برای دریافت سند تک برگ

۱- مدارک هویتی خریدار و فروشنده همراه با کپی
۲- قبض تلفن ملک مورد نظر به همراه کپی
۳- کروکی دقیق ملک
۴- ارائه پایان کار شهرداری
۵- اصل سند قبلی ملک
۶- کد پستی ملک
۷- فیش های پرداختی
۸- استعلام سند
۹- داشتن گواهی تسویه حساب با سازمان تأمین اجتماعی (در مورد املاک تجاری یا صنعتی)

کارگشایی صداقت با سابقه درخشان و رزومه موفق در خصوص اجاره سند و اجاره وثیقه در شهرهای مختلف ایران از جمله فعالیت تخصصی در اراک تا آخرین لحظه در کنار شما عزیزان خواهد بود.

شما میتوانید با خیال راحت به کارشناسان مجرب و متعهد کارگشایی صداقت اعتماد کنید. فقط کافیست با شماره های 09198819313 و 02166053541 تماس بگیرید

بلاگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *